Dotační projekty

OP Zaměstnanost

Od září 2017 jsme se zapojili v rámci dotační výzvy MAS Rozkvět do projektu OP Zaměstnanost, který je spolufinancován Evropskou unií.

Cílem projektu je pomoci rodičům řešit problémy, jak zajistit péči o děti v době výkonu svého zaměstnání jak ve školním roce, tak o prázdninách.

Díky tomuto projektu jsme mohli zajistit tyto aktivity:

• ŠKOLNÍ KLUB FČAS, ve kterém děti 4. a 5.třídy ZŠ Frymburk tráví volný čas každý den po školním vyučování. Děti si v klubu mohou napsat domácí úkoly, hrát společenské hry, malovat, číst, soutěžit. Velice často se chodí ven do přírody, na pláž nebo na školní hřiště. Zároveň se děti ze školního klubu pravidelně starají o školní ZOO koutek a získávají tím vztah k odpovědnosti.
  • ŠKOLNÍ AUTOBUS – spolufinancujeme provoz školního autobusu, který vozí zdarma děti ze Světlíka do školy, a zajišťujeme potřebný doprovod, který také předává mladší děti do mateřské školky.
  • PŘÍMĚSTSKÝ TÁBOR – o letních prázdninách pořádáme pro místní děti dva turnusy příměstského tábora. Rodiče tím získají možnost bezstarostně chodit do práce, když je zde na Lipensku nejvyšší turistická sezóna. Během příměstského tábora si děti vytvoří tematické trička a každý den něco vyrábějí v rámci tvořivé díly, pak jdou ven do lesa nebo na pláž, kde jsou pro ně připravena vodní plavidla. Po obědě je čas na odpočinek a během odpoledních aktivit se hrají různé týmové hry.

Financování projektu z OP Zaměstnanost trvá od 4.9.2018 do 30.8.2020. Věříme, že i následně seženeme finanční zdroje na pokračování v těchto užitečných aktivitách a programech.

Spolek FČAS